ABD: Musul operasyonu ile ilgili Türkiye ile temas halinde değiliz

ABD: Musul operasyonu ile ilgili Türkiye ile temas halinde değiliz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Musul'un IŞİD'den geri alınması için düzenlenecek operasyonun nasıl yapılacağına ve kimlerin katılacağına Irak'ın karar vereceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kirby, özetle şunları söyledi:

"Operasyon hakkında Türkiye ile doğrudan temas halinde değiliz. Bir kez daha söyleyeyim, Musul'un kurtarılması kampanyası bir Irak planı. Bu operasyona katılacak güçlerin bileşimine Irak hükümeti karar verecek, ABD yönetimi değil. Bunu biz belirlemiyoruz ve düzenlemiyoruz. Bu Başbakan İbadi'ye kalmış bir şey."

"Askeri konular konusunda varsayımlarda bulunmayacağım. Bizim odaklandığımız konu ki burada Amerikan ordusu adına da konuşamam, Musul'u özgürleştirme çalışmalarında Irak hükümetine destek vermede üzerimize düşeni yapıyor olmak. Güçlerin bileşimi, operasyonun nasıl ortaya konacağının planı Irak'a bağlı. Bu karar verme sürecinde, biz de Başbakan Abadi'ye olan desteğimizi sürdürüyoruz."

Kirby, basın toplantısında, Irak'ın komşularının Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini bir kez daha dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.