ABD Konsolosluğu'ndan kayyum açıklaması

ABD Konsolosluğu'ndan kayyum açıklaması

ABD'nin Türkiye Başkonsolosluğu, 28 belediyeye atanan kayyumlarla ilgili bu merkezlerde en kısa zamanda yeni seçimlerin yapılması temennisinde bulundu.

ABD'nin Türkiye Başkonsolosluğu, 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada bu bölgelerde en kısa zamanda yeni seçimlerin yapılması temennisinde bulundu.

Konsolosluğun resmi internet sitesinde de yer alan açıklamada, şöyle denildi: 

"Amerika Birleşik Devletleri terörizmi lanetlemekte ve Türkiye'nin kendisini savunma hakkını desteklemektedir. Türk mercileri bazı yerel yetkililerin 'terörist' gruplara katıldığı veya maddi destek sağladıkları yönündeki iddiaları araştırırken, hukuki süreç ve Türk Anayasası'nda saklı olduğu şekilde barışçıl politik ifade hakkını da içermek üzere, kişisel haklara saygının önemine işaret ederiz. Kayyum atamalarının geçici olacağını ve vatandaşların yakında Türk yasasına uygun bir şekilde yeni yerel yetkililer seçmelerine izin verileceğini ümit ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.