ABD: Karardan endişe duyuyoruz

ABD: Karardan endişe duyuyoruz

ABD, MİT TIR’ları haberi nedeniyle Can Dündar ve Erdem Gül’e verilen hapis cezalarından endişe duyduklarını açıkladı.

MİT TIR’ları haberi nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e verilen hapis cezalarına ilişkin ABD’den açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby yazılı bir açıklama yayınlayarak Dündar ve Gül’e verilen mahkumiyet kararından endişe duyduğunu açıkladı.

Kirby açıklamasında “ABD, gazetecilik faaliyetleri sonucu devlet sırlarını sızdırdıkları gerekçesiyle suçlu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün davasında 6 Mayıs’ta verilen mahkumiyet kararlarından endişe duymaktadır” dedi.

ABD’nin ifade özgürlüğüne olan desteğini yenilediğini ve Türkiye makamlarına, demokratik, açık toplumların vazgeçilmez bir unsuru olan bağımsız ve serbest bir basını desteklemeleri yönünde çağrıda bulunan ABD, Türkiye’ye aralarında adil yargılama, yargı bağımsızlığı ve ifade özgürlüğünün de bulunduğu demokrasinin temel ilkelerine dair anayasasında yer alan ve AGİT’e vermiş olduğu taahhütlere bağlı kalması yönünde bir kez daha çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.