ABD IŞİD'i bir ülkede daha vuracak

ABD IŞİD'i bir ülkede daha vuracak

ABD, IŞİD militanlarını Irak ve Suriye'nin ardından Afganistan'da da vurmaya başlayacak.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis, IŞİD'in Afganistan'da faaliyet gösteren kolu ve 'en az IŞİD kadar tehlikeli' olarak niteledikleri Horasan'la mücadele için Pentagon'un yasal olarak yetkilendirilmesiyle ilgili düzenlemelerin yapıldığını açıkladı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Pentagon'a 'başkanlık emri' ile verdiği yasal yetkiye göre, ABD askerleri Suriye ve Irak'tan sonra Afganistan'da da IŞİD operasyonları düzenleyebilecek. ABD ordusunun Afganistan'da sadece Kaide ve Taliban'la savaşma yetkisi bulunuyordu.

Öte yandan bundan önce ABD'nin Afganistan'daki IŞİD noktalarını hedef alan hava saldırılarının, 'sadece militanların ABD kuvvetlerini tehdit ettikleri durumlarla sınırlı olduğunu' aktaran Davis, IŞİD'in özellikle Afganistan-Pakistan sınırındaki Nargarhar bölgesinde güçlenmeye başladığını ve yeni yetkilendirmeyle ABD askerlerinin artık bu bölgede IŞİD- Horasan'a karşı her türlü operasyonu yapabileceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 14 Ocak'ta yaptığı yazılı açıklamada, Afganistan ve Pakistan Talibanlarının eski üyelerince kurulduğu bilinen Horasan'ı yabancı terör örgütleri listesine aldığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.