ABD: Irak'ta 187 IŞİD'li öldürüldü

ABD: Irak'ta 187 IŞİD'li öldürüldü

Amerikalı askeri yetkililer, terör örgütü IŞİD'in önceki gün Irak'ın kuzeyindeki üç bölgeye düzenlediği saldırıda 187 örgüt üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Bağdat'tan video konferans yoluyla Pentagon'daki gazeteciler için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Musul yakınlarında bulunan Başika, Nuran ve Tel Asvad bölgelerinde çarşamba günü meydana gelen çatışmalar hakkında konuşan Warren, IŞİD saldırısının, Başika yakınlarındaki bir Peşmerge noktasına roket atışıyla başladığını, ardından bir tabur kadar IŞİD üyesinin Kürt güçlerin ön hattına saldırıya geçtiğini söyledi.

Warren, sabaha kadar süren çatışmalarda IŞİD üyelerinin zaman zaman üç bölgede de Kürt güçlerin hattına sızmayı başardığını ancak daha sonra püskürtüldüklerini kaydetti.

HAVA SALDIRILARINDA 187 ÖLÜ

 

Warren, "Beş ülkeye ait koalisyon uçakları hemen müdahalede bulundu ve bütün gece süren çatışmada yaklaşık 100 kadar hassas bomba kullandı. Düşman, ekskavatör gibi çok sayıda iş makinesi de kullandı. Koalisyon uçakları bunların hepsini yok etmeyi başardı" dedi.

Sadece uçakların saldırısıyla 187 örgüt üyesinin öldürüldüğünü belirten Warren, "Bu düşmana vurulmuş ciddi bir darbe. Uzun süren çatışmalarda Peşmerge güçlerinin karada ne kadar hasar verdirdiği konusunda henüz kesin bir sayı yok" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.