ABD: Esad gerçekleri görmüyor

ABD: Esad gerçekleri görmüyor

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamalara karşı ABD’den, “Esad gerçekleri görmüyor" değerlendirmesi geldi.

'Tüm ülkeyi geri almaya kararlı olduğu, ordusunun bunu tereddütsüz deneyeceği, ancak bölgesel aktörlerin işin içinde olması nedeniyle bunun zaman alacağı ve ağır bir bedeli olacağı' şeklinde açıklamalarda bulunan Beşar Esad'a ABD'den yanıt geldi.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Esad’ın verdiği demeç ile ilgili soruya verdiği yanıtta, “Esad, Suriye’de sorunun askeri yolla çözüleceğini düşünüyorsa, gerçekleri görmüyor. Suriye rejimi savaşmayı sürdürürse, daha çok kan akar, daha çok sıkıntı ortaya çıkar. Karşı tarafların daha da sert pozisyonlar almasına yol açar" dedi.
 
ABD ve koalisyon güçlerini Suriye’de yaşanan krizi açmak için çabaladığını belirten Toner, Uluslararası Suriye Destek Grubu’nun, rehberliğinde laik, bütün ve barış içinde olan bir Suriye için çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.