ABD Büyükelçisi: Hulusi Akar'ın Gülen hakkındaki ifadesi güçlü tanıklık

ABD Büyükelçisi: Hulusi Akar'ın Gülen hakkındaki ifadesi güçlü tanıklık

"ABD yönetimi darbe girişimini planlamadı, yönetmedi, desteklemedi, nokta!"

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtlayan ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Washington’ın 15 Temmuz darbe girişiminde parmağı olduğu iddialarını reddederek, “ABD’nin parmağı olduğunu ya da bu girişimden haberdar olduğunu öne süren yorum ve suçlamalar nedeniyle derinden inciniyorum. ABD yönetimi 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yaşanan yasadışı aktivitelerin hiçbirini planlamadı, yönetmedi, desteklemedi ya da bunlarla ilgili önceden bilgi sahibi değildi. Nokta!” dedi.

Darbe girişiminin planlayıcısı olmakla suçlanan Fethullah Gülen hakkında "Burada yaşayan ve Orgeneral Hukusi Akar gibi pek çok kişiyle konuşan biriyim. Akar’ın o gece yaşadıklarına dair ifadesini güçlü tanıklık olarak görüyorum. Ötesinde bir görüş açıklamak istemem" dedi.

Akar, ifadesinde darbecilerin, "Sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen hocaefendi ile görüştürmek istiyoruz, isterseniz hemen telefonla irtibat kuralım" dediklerini, bunun üzerine "Ben kimseyle görüşmem" diyerek terslediğini anlatmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.