AB Raportörü Piri: Katılmazsanız da akademik özgürlüktür

AB Raportörü Piri: Katılmazsanız da akademik özgürlüktür

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri Türkiye'de bir iç savaş tehlikesi endişesi taşıdığını söyledi.

AB Bakanı Volkan Bozkır Strasbourg'da temaslarda bulunduğu sırada AP'nin bir Türkiye oturumu yapmasını isteyen Piri, o oturum öncesinde yaptığı açıklamalarda, Türkiye'de bir iç savaş riskine dikkat çekerek, "Çok endişeliyim" dedi.

Piri: "Bence şimdi öyle bir noktadayız ki bu tam teşekküllü bir iç savaşa dönüşebilir. Bölgedeki durumdan çok endişeliyim"

Ancak yeniden başlayan çatışmalardan çok sayıda sivilin etkilendiğini belirten Piri, oturumu bu nedenle yaptıklarını söyledi.

 'KATILMASANIZ DA AKADEMİK ÖZGÜRLÜKTÜR'

Piri barış bildirisi yayınlayan akademisyenlerin gözaltına alınmasını ise sert bir şekilde eleştirdi, "Hükümet yetkilisi ya da siyasetçi olarak bu görüşe katılmasanız bile doğru olduğunu düşündüğünüz şeyi söylemek akademik özgürlüktür. Üniversitelerinizde bin tane terörist ya da terörü destekleyen akademisyen olduğunu sanmıyorum" dedi.

Piri önümüzdeki aylarda komisyona gönderilecek Türkiye raporu ve "objektif olmazsa geri göndeririz" diyen AB Bakanı Bozkır'ın açıklaması ile ilgili olarak da, "Raporda benim kişisel görüşlerim değil parlamentonun görüşleri yazacak. Ben daha önce de olduğu gibi objektif bir rapor hazırlayacağım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.