AB Bakanı: Avrupa Birliği yegâne seçenek değil

AB Bakanı: Avrupa Birliği yegâne seçenek değil

AB Bakanı Ömer Çelik, "Avrupa Birliği yegâne seçenek değil" dedi.

AB Bakanı Ömer Çelik ise, Bozkır’ın son derece önemli işlere imza attığını ve elini attığı her kurumu daha ileriye taşıdığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Kıymetli isimden bu görevi devralmak benim için mutluluk. Halef selef olma onuru benimde siyasi hayatımda önemli yer teşkil edecek. Ak Parti iktidarları döneminde AB’ye tam üyelik perspektifi bir devlet politikası haline gelmiştir. Gelinen noktada bu ilişkinin bölgesel ve küresel krizlerin düğümlendiği, hepsinin kesişme noktası haline geldiği dönemden geçiyoruz. Bundan sonra biz tam üyelik perspektifini, bir devlet politikası olma perspektifini tabi ki koruyacağız. Ama son günlerdeki aktüel tartışmalarda olduğu gibi bir barış projesi olan AB’nin Türkiye’nin iç barışını tehdit eden, Türkiye’nin meşru haklarının savunulması anlamına gelen terörle mücadele konusunda Türkiye’ye dönük çifte standartlarda bulunmamasını istiyoruz. Kuşkusuz bu eşit bir ilişkidir. Türkiye için AB perspektifi çok önemlidir ama yegane seçenek değildir. Biz bu ilişkinin Sayın Bakanımızın döneminde olduğu gibi standartlarının yükselerek, devlet politikasının gereklerini yerine getirmeye çalışacağız."

Konuşmaların ardından Çelik ve Bozkır birbirlerine çiçek takdim ettiler. Bozkır, görevini devrettiği Bakan Çelik’in kendisine takdim ettiği çiçeği törene katılan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Fatma Güldemet Sarı’ya takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.