9 yaşındaki çocuğa plastik mermi

9 yaşındaki çocuğa plastik mermi

Mersin'de polisin yakın mesafeden plastik mermi ile açtığı ateş sonucu 9 yaşındaki K.A. adlı çocuk alnından yaralandı.

MERSİN - Mersin'in Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesi dün yüzlerce çevik kuvvet polisi tarafından abluka altına alınırken, bir grup ile polisler arasında çıkan çatışmayı izlediği belirtilen 2. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki K.A. adlı çocuğun gözünün üst kısmına plastik mermi isabet etti. Kanlar içinde yere yığılan K.A. çevredeki esnaflar tarafından hastaneye kaldırıldı. K.A.'nın götürüldüğü Mersin Devlet Hastanesi'nde başına 15 dikiş atıldı. K.A. sağlık durumu kritik olmasına rağmen taburcu edildi. Alnının tamamı parçalayan plastik mermiyi sıkan polislere çok yakın bir mesafede olduğunu belirten K.A., olanları şöyle anlattı: " Ben olayı izliyordum. Bir baktım polis bana silah sıktı. Bana hiçbir şey söylemeden çok yakından bir sürü polis mermi sıktı. O zaman başım döndü, bir adam beni tuttu. Kafamdan çok kan geldi. Bende ağladım. Beni hastaneye götürdüler. Bana silah sıkan polislerden annem şikayetçi olacak" dedi.

'Alnından plastik mermi parçası çıkarttık'

Yeğeninin alnına plastik merminin değdiğini ve hastaneye kaldırdıklarını söyleyen K.A.'nın amcası M. Sait A. ise, polisin ısrarla "taş değmiş" dediğini ifade ederek, K.A.'nın başından plastik mermi parçaları çıkartıldığını söyledi. Sait A. "Yeğenimi hastaneye kaldıran vatandaşlar bize haber verdi. Polisler zorla mermer taşı değdiğini söylüyorlardı. Sağlık memuru 2 dikiş de atmıştı, sonra bizim ısrarımız üzerine bu kez doktor yaranın içini açtı. Plastik mermi parçaları çıkartılmaya başlayınca artık inkar edemez oldular. Rapora öyle yansıdı. Polisler artık bu çocuklarımızdan ellerini çeksinler. Lütfen bu baskı neyin nesi? Polisler resmen mahallede provokasyon yapıyor. Bilinçli olarak çocukları kışkırtıyorlar. Bize, 'çocuklarınız taş atıyor' diyorlar. Eğer mahallede onlarca panzer ve her köşe başında çevik kuvvet polisi durursa biz çocuklarımızı içeride bağlayacak değiliz. Polisin kendisi çocuklarımızı kışkırtıyor" dedi.

'Öldürmek içir hedef seçildi'

Alnından aldığı darbeyle ağır yaralanan K.A.'nın ailesinin derneklerine başvurduğunu söyleyen İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, K.A. adlı çocuğun hedef alınması öldürme amaçlı olduğunu, bunu yaptıkları inceleme sonucu ortaya çıktığını söyledi. Kürt çocuklarının Akdeniz İlçesi'nde günlük olarak polis şiddetine maruz kaldığını kaydeden Tanrıverdi, "Akdeniz Mahallesi'nde K.A (9) adlı 2. sınıf öğrencisi çocuk, kısa mesafede polisler tarafından plastik mermilerle tam alnının ortasında yaralandığı ve çocuğun yakınları tarafından sağlık kabinine oradan da Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve alnına 15 dikiş atılmıştır. Polisler olayın kendileri değil, bunun taş sonucu olduğunu iddia ediyorlar, ancak K.A.'nın başından çıkartılan plastik mermi parçaları söz konusu. Kısa mesafede öldürmek amaçlı hedefe atıldığı yaptığımız tespitler sonucunda raporumuzda açıkça ifade edilmiştir. Çocuğun ifadesine göre, evlerinin yakınında bulunan polisler tarafından kendisine plastik mermi atıldığını söylemektedir. Çocuğun durumu her ne kadar hastaneden eve gönderilmişse de, çocuğun durumunun halen kritik olduğu ve tedavi altına alınması gerektiği görüşündeyiz. Bu olaylar ilk değildir. Kürtlerin yaşadığı mahallede hemen her gün benzer olaylar yaşanmaktadır" dedi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.