8 yaşındaki Müslüm ağıtlarla toprağa verildi

8 yaşındaki Müslüm ağıtlarla toprağa verildi

İdil'de bulduğu cismi yerle fırlatması ile yaşanan patlamada hayatını kaybeden 8 yaşındaki Müslüm İlhan, gözyaşı ve ağıtlarla toprağa verildi.

İDİL - Şırnak'ın İdil ilçesinde dün öğlen saatlerinde evinin önünde bulduğu cismi hurdacıya satamaması üzerine yerle fırlatması ile yaşanan patlamada yaşamını yitiren 8 yaşındaki Müslüm İlhan, toprağa verildi.

Patlamanın ardından İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve oradan da Mardin'e gönderilen İlhan'ın cenazesi, yapılan otopsi işlemlerinin ardından toprağa verilmek üzere İdil'e getirildi.

Sabah saatlerinde ilçeye getirilen İlhan'ın cenazesi, İzmir'de bulunan annesinin yetişmesi için İdil Devlet Hastanesi morgunda bekletildi. 

Annenin ilçeye gelmesi ardından hastaneden alınan cenaze, Şeyh Hesen Mezarlığı'na getirildi.

Kılınan namazın ardından İlhan, dualar ve ağıtlar eşliğinde defnedildi. 

İdil Belediye Eşbaşkanı M. Muhdi Aslan, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldığı cenaze töreninde İlhan'ın yakınları baygınlık geçirdi. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan İlhan'ın yakınlarının sinir krizi geçirdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.