7 ilde evlere polis baskını

7 ilde evlere polis baskını

Diyarbakır, Ankara, Manisa, Urfa, Eskişehir, Kütahya ve Erzincan’da düzenlenen ev baskınlarında, aralarında öğrenci ile BDP yöneticilerinin bulunduğu 52 kişi gözaltına alındı.

DİYARBAKIR'DA EVLERE BASKIN 4 KİŞİ GÖZALTINDA

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi'nde, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'nun seçim çalışmalarında yer alan 4 kişinin evlerine polisler tarafından baskın düzenlendi. Sabah erken saatlerde çok sayıda sivil ve özel harekat polislerinin yer aldığı eş zamanlı baskınlarda, Bağlar İlçesi'nde bloğun seçim çalışmalarında yer alan Zülküf Koyun, Ayşe Yıldırım, BDP Bağlar İlçe Yöneticisi Mehdi Doğan ve Hüseyin Şahin gözaltına alındı. Baskınlarda bazı evlerin kapılarının kırıldığı bildirilirken, gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 4 kişinin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Baskın sırasında polisler tarafından başka kişilerin isimlerinin de sorulduğu öğrenilirken, gözaltı sayısının fazla olabileceği belirtiliyor.

ESKİŞEHİR VE KÜTAHYA’DA EŞ ZAMANLI BASKINLAR: 12 GÖZALTI

Eskişehir ve Kütahya'da "KCK operasyonu" adı altında BDP'li yöneticiler ve üniversite öğrencilerine yönelik sabah saatlerinde terörle mücadele polisleri tarafından operasyon başlatıldı. Kütahya'da evlere yapılan baskınlar sonucunda 3 öğrenci gözaltına alındı.

Eskişehir'de ise BDP İl Başkan Yardımcısı İzzetin Altun ile birlikte üniversite öğrencileri E.Ö, B.B, A.O, N.K, H.Ş ve soyadı öğrenilemeyen İdris ve Bilgin isimli öğrencileri evlerine yapılan baskın ile gözaltına aldı. İl Başkan Yardımcısı Altun'un gözaltına alındığı sırada babasının polisler tarafından tartaklandığı ve kardeşinin dövülerek, kafasının kırıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınanların sayısının artacağı kaydedilirken, BDP Eskişehir İl Başkanı Yusuf Karataş'ın da arandığı bildirildi.

ERZİNCAN’DA ÖĞRENCİ EVLERİNE BASKIN: 10 GÖZALTI

Erzincan da Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler sabah saatlerinde Erzincan Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı 6 eve baskın düzenledi. Evlerin didik didik arandığı baskın sonrasında en az 10 öğrenci gözaltına alındı. "Örgüt üyesi oldukları" iddiasıyla gözaltına alınan ve isimleri öğrenilen A.İ, Y.Y, Ç.Ş, V.T, H.K, U.U.K, V.S, C.A, ve A.S. isimli öğrenciler, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

URFA'DA ÖĞRENCİ EVLERİNE BASKIN: 8 GÖZALTI

Urfa İl Emniyet Müdürlüğü polisleri tarafından sabah saatlerinde öğrencilerinin evlerine eşzamanlı olarak baskın yapıldı. Baskınların ardından Nihat Demirbilek, Mehmet Taş, Kenan Açıkgöz, Yunus Durdu, Ubeydullah Çiftçiler ve ismi öğrenilemeyen 3 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen biri liseli 7'si üniversite öğrencisi 8 kişinin Urfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüğü bildirildi.

MANİSA'DA 3 GÖZALTI

Manisa'da 22-23 Mayıs'ta yaşanan çatışma ve gözaltıları protesto etmek isteyen bir grup genç, eylem yapmak için Kazım Karabekir Mahallesi'nde toplandı. Eyleme yüzlerce polis panzer ve TOMA araçlarıyla müdahale etti. Gençler, polise havai fişek, molotof ve taşlarla karşılık verdi. Eylemin ardından Şahin Aslan, Abdullah Gülnak ve soyadını öğrenilemeyen Ferhat isimli yurttaş gözaltına alınıp, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Mahalle sakinlerinden alınan bilgiye göre de polis, eylem sonrasında evlere baskın düzenlediği, baskınlar esnasında köpeklerle evlerde arama yaptığı bildirildi.

ANKARA'DA EV BASKINLARI 15 KİŞİ GÖZALTINDA

Sabah saatlerinde terörle mücadele polisleri tarafından Mamak, Yenimahalle, Altındağ, Sincan ve Çankaya'da yapılan eş zamanlı ev baskınlarında 15 kişi gözaltına alındı. Üniversite öğrencileri ve BDP'lilerden oluşan 15 kişinin gözaltı gerekçesi öğrenilemezken gözaltıların devam edeceği ve sayının artacağı kaydedildi. Gözaltına alınanlar ise Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Öte yandan operasyon kapsamında Bursa'da gözaltına alınan H.K isimli öğrencinin de Ankara'ya getirildiği kaydedildi. ANF - DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum