65. yaşını kutlayan TGS’den örgütlenme çağrısı

65. yaşını kutlayan TGS’den örgütlenme çağrısı

Türkiye’de medya çalışanlarının meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) 65. yaşını kutluyor.

Türkiye’de medya çalışanlarının meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) 65. yaşını kutluyor. 65. yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınlayan TGS Yönetimi, “10 Temmuz 1952 yılında kurulan Türkiye Gazeteciler Sendikası, mücadelesinden taviz vermeden ve büyüyerek yoluna devam ediyor” dedi.

BİNLERCE ÇALIŞAN GÜVENCESİZ, SENDİKASIZ ÇALIŞIYOR

Yapılan açıklamada, gazetecilik mesleğinin ve medya sektörünün karanlık günlerden geçtiği, belirtilirken, “Sansürlenen yazılar, gizlenen haberler, basın kuruluşları üzerindeki siyasal baskılar ve gazeteciler hakkında açılan yüzlerce dava bunların en somut örnekleri. Bugün halen 35 meslektaşımız ise çeşitli gerekçelerle cezaevlerinde tutularak  özgürlüklerinden mahrum bırakılmakta, binlercesi güvencesiz ve sendikasız çalışmaya zorlanmaktadır” dendi.

ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI

TGS’nin üyeleri zorla istifa ettirilerek etkisiz hale getirilmek istendiği ifade edilirken açıklamada şu çağrı yapıldı: “Hâlâ on binlerce medya çalışanı sendikasız, güvencesiz çalıştırılmakta, her an özgürlüklerinin kısıtlanması durumuyla karşı karşıyadırlar. Ülkenin, medyanın kutuplaştırıldığı bugünlerde başta cezaevlerinde bulunan gazetecilerin  özgürlüğü olmak üzere, iş ve gelecek güvenceli, sendikalı, toplu sözleşmeli bir sektör yaratmak için meslektaşlarımızı daha fazla örgütlenmeye çağırıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.