59 HDP'li vekilden sadece 4'ünün fezlekesi yok

59 HDP'li vekilden sadece 4'ünün fezlekesi yok

Dokunulmazlık sürecinin başlamasıyla birlikte HDP'li 55 vekil için 510 fezleke hazırlanırken, sadece dört HDP'li vekilin fezlekesi bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "dokunulmazlıkların kaldırılmasına" dair Anayasa değişikliğini onaylamasının ardından dün itibariyle fezleke dosyalarının ilgili savcılıklara gönderilmeye başlandı. Yargılama sürecinin başlamasıyla 55 HDP'li vekil hakkında 510 fezleke dosyası bulunuyor.

En fazla fezleke Demirtaş hakkında 

Anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesiyle birlikte 800 fezleke dosyası bu değişiklik kapsamında işleme giriyor. Fezlekeler arasında hakkında en fazla fezleke düzenlenen isim ise 93 fezleke ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş.

Dosyası olmayan 4 HDP'li var

Meclis'te 59 HDP'li milletvekili bulunurken, sadece 4 isim yürürlüğe giren Anayasa değişikliğinden etkilenmiyor. HDP İstanbul Milletvekilleri Garo Paylan, Celal Doğan, Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı ve İzmir Milletvekili Müslüm Doğan haklarında fezleke düzenlenmeyen 4 HDP'li isim oldu. 

HDP'nin dışında 97 milletvekili var

Anayasa değişikliği kapsamına giren dosyalarda biri bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 29'u AKP, 57'si CHP, 55'i HDP, 10'u MHP milletvekili olmak üzere toplam 152 milletvekili bulunuyor. Bakanlık ve TBMM'de bulunan dosyaların partilere göre dağılımına bakıldığında da HDP 511, CHP 211, AKP 50 ve MHP 23 fezlekeye sahip. Bağımsız Milletvekili Nazlıaka'nın ise 5 fezlekesi var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.