5 yıllık husumet barış ile sonuçlandırıldı

5 yıllık husumet barış ile sonuçlandırıldı

Urfa'da yaşayan ve aralarında 5 yıldır anlaşmazlık bulunan Atsever ile Çakmak aileleri arasındaki husumet, verilen barış yemeğiyle sonlandırıldı.

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan Atsever ile Çakmak aileleri arasında 5 yıl önce yaşanan bir anlaşmazlık sonucu çıkan kavgada 1 kişinin yaşamını yitirmesiyle başlayan husumet, DBP ve HDP İlçe Örgütleri'nin girişimleri sonucu sonlandırıldı. Aile büyükleri ile yapılan görüşmeler sonucu uzlaşma sağlanması üzerine barış yemeği organize edildi. 

Viranşehir Belediyesi Med Kültür ve Sanat Merkezi'nde verilen yemeğe, husumetli aileler, HDP ve DBP yöneticileri ile Viranşehir Belediye Eşbaşkanı Emrullah Cin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. 

Edilen duaların ardından Atsever ve Çakmak ailelerinin büyükleri el sıkışarak, husumetlerini sonlandırdı, barışın bozulmaması temennisinde bulunuldu. 

Ardından birer konuşma yapan aile mensupları, tüm Kürt halkına birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.