320 büyükbaş hayvan dağıtldı

320 büyükbaş hayvan dağıtldı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde seksen çiftçiye 320 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

ÖMER OĞUZ - YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova İlçesinde seksen çiftçiye 320 büyükbaş hayvan verildi. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) kapsamında Yüksekova’ya 15 kilometre mesafedeki Kamışlı Köyünde seksen çiftçiye montofon cinsi gebe 320 düve dağıtımı yapıldı.

h2.20130924173537.jpg

Tırlarla köye getirilen hayvanlar yapılan kura çekiminden sonra köy alanında toplanan köylülere teslim edildi.

Teslim Törenine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yılmaz, ilçe Müdürü Cezmi Yılmaz, İl Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Reşit, Hakkari İli Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Tekin ve köylüler katıldı.

h1.20130924173458.jpg

Teslim törenin gazetecilere konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yılmaz, Hakkari'nin genel itibariyle küçükbaş hayvancılığa elverişli olmasına rağmen özellikle Yüksekova büyükbaş hayvancılık açısında büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Söz konusu proje kapsamında hem ahırlar yapıldı hem de hayvan teslimi yaptık. Bizim üretimle ilgili bir sorunumuz yok. Hakkari genelinde gerek meyve sebze gerekse de hayvancılık konusunda üretimle ilgili bir sorunumuz yok. Esas problem üretilen ürünlerin pazarlanması problemidir. Diğer illerde muhakkak hayvan ve meyve sebze pazarı kurulur. Hakkari bölgesinde bu pazarlar kurulmadığı için üreticimiz ürettiği ürünü değerlendiremiyor. Oysa üretici ürününün pazara iletip satsa ürünü para edecek ve bizim vereceğimiz teknik bilgileri daha çok önemseyecek ve nihayetinde daha verimli ve kaliteli üretim yapacak. Belki Cumhuriyet tarihinde ilk defa Özel İdareden tarıma bu kadar büyük pay ayrıldı. Bu her ne kadar bakanlığın projesi olsa da özel idare tarafından bu sene üç milyon TL para aktarıldı. Bize de bunu dört proje şeklinde hayata geçirdik. Meraların ve yaylaların kullanıma açılması vatandaşımız ve çiftçimizi daha çok cesaretlendirdi. Ve vatandaşlarımız hayvancılığa yönlendi. Gerçekten de Hakkari’de hayvan potansiyelinde yüzde 15’lik bir artış var" dedi.

Söz konusu desteklemelerde vatandaşların iki yıl geri ödeme yapmayacağı, ödemelerin sonraki üç yılda eşit miktarlarda faizsiz olarak yapılacağını belirtildi.

h3.20130924173615.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum