31. Cumhurbaşkanlığı Kupası sahibi buluyor

31. Cumhurbaşkanlığı Kupası sahibi buluyor

31. Cumhurbaşkanlığı Kupası geçtiğimiz sezonun lig şampiyonu Pınar Karşıyaka ile geçtiğimiz yılın Türkiye Kupası şampiyonu Anadolu Efes arasındaki mücadele sonrası sahibini bulacak. Samsun'da yarın oynanacak mücadele saat 19.30'da başlayacak.

2014-2015 sezonunun Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu Pınar Karşıyaka ve Türkiye Kupası şampiyonu Anadolu Efes'i karşı karşıya getirecek olan 31. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı, yarın saat 19.30'da Samsun’da oynanacak. Organizasyona Yaşar Doğu Spor Salonu ev sahipliği yapacak.

EN ÇOK KAZANAN ANADOLU EFES

1985 yılından beri oynanan ve lig şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonlarının karşılaştığı mücadelede en çok kazanan 9 kez ile Anadolu Efes olurken; Ülkerspor 6, Fenerbahçe 5, Galatasaray 2, Türk Telekom 2, Pınar Karşıyaka 2, Tofaş 1, Beşiktaş 1 Eczacıbaşı 1 ve Çukurova SK 1 kez kupayı müzesine götürdü.

MVP KARŞIYAKA'DAN GİTTİ

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Pınar Karşıyaka giden oyuncuların yerini 8 oyuncu ile doldurdu. Pınar Karşıyaka 2012 yılından beri takımda olan ve final serisinin MVP'si seçilen Bobby Dixon'ı Fenerbahçe'ye, D. J. Strawberry'ı Yunan ekibi Olympiacos'a ve Jon Diebler'ı Anadolu Efes'e kaptırdı. İzmir ekibi, bu oyuncuların yerini doldurmak için Joe Ragland, Kerem Gönlüm, Justin Carter, Colton Iverson ve Kenan Sipahi gibi isimler ile anlaştı. Anadolu Efes ise Bryant Dunston Derrick Brown, Jayson Granger, Alex Tyus ve Jon Diebler gibi isimlerle kadrosunu güçlendirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.