3 Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesi Şemdinli'de protesto edildi

3 Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesi Şemdinli'de protesto edildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Kürt kadın siyasetçilerin öldürülmesi, Şemdinli'de protesto edildi.

YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Silopi’de Kürt kadın siyasetçiler DBP PM üyesi Sêvê Demir, KJA aktivisti Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eş başkanı Pakize Nayır'ın öldürülmesi, Şemdinli'de düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

Şemdinli HDP binası önünde yapılan basın açıklamasına DBP-HDP eşbaşkanları, Belediye Eşbaşkanları, KJA temsilcileri, STK temsilcileri, ilçe esnafı ve yurttaşlar katıldı.

Kitle adına basın açıklamasını KJA üyesi Pınar Yılmaz okudu.

Yılmaz açıklamasında, "Kürt halkının değerli evlatlarını katletmeyi gelenek haline getiren güvenli kuvvetlerinin ve AKP hükümetinin Kürt halkına yaşattığı yeni acılar ve katliamlarla karşı karşıyayız. Yaklaşık bir aydır tüm insani ve hukuki kuralları hiçe sayan AKP hükümetinin birçok Kürt ili ve ilçesinde uygulamaya koyduğu sokağa çıkma yasakları boyunca yaşamını yitiren sivillerin maalesef sayısı gün gittikçe artmaktadır. Son olarak Şırnak'ın Silopi ilçesinde Kürt kadın siyasetçiler DBP PM üyesi Sêvê Demir, KJA aktivisti Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eş başkanı Pakize Nayir hedef gözetilerek açıkça infaz edilmişlerdir. 3 özgürlük çiçeğimiz tüm Kürt halkının ve dünyanın gözleri önünde açıkça katledildiler. Acımız ve öfkemiz büyüktür" dedi.

i-1-20160106200518.jpg

Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aylardır Kürt halkının en demokratik hakkı olan özyönetim taleplerine karşı Kürt il ve ilçelerini savaş alanına çevirip 3 aylık bebekleri, 70 yaşındaki sivilleri, Kürt gençlerini öldürenler mi, yoksa bu ülkede kendi iradeleri ile barış içinde yaşamak isteyenler mi bu ülkeye ihanet etmektedir?  Cizre’de Sur’da Silopi de Gever’de halkın evlerini başına yıkanlar, halkın cenazelerini haftalarca sokaklarda bırakanlar, çocukların cenazelerini buzluklara hapsedenler, insanlık ve halkımız karşısında mahkum olacak.”

Yapılan açıklamasının ardından kitle sessiz bir şekilde dağılırken, DBP ve HDP parti binalarının üzerine siyah bez asıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.