26 Şubat 2016 hava durumu

26 Şubat 2016 hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyı (Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Gömeç) ve İzmir'in batı ilçelerinin (Çeşme, Karaburun ve Urla), akşam saatlerinden sonra Marmara, Batı Karadeniz'in batısı, İzmir, Manisa, Aydın, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Adana'nın kuzey ve Hatay'ın doğu ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney, Karadeniz kıyılarında doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu 17

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 13

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde batı ilçeleri (Çeşme, Karaburun ve Urla) ile akşam saatlerinden itibaren il geneli sağanak yağışlı 20

Adana: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kuzey ilçeleri sağanak yağışlı 24

Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 20

Samsun: Parçalı bulutlu 15

Trabzon: Parçalı bulutlu 14

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 6

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 17 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.