26 kişi adliyeye çıkarıldı

26 kişi adliyeye çıkarıldı

Ankara’da Gezi Parkı direnişine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 26 kişi adliyeye çıkarıldı.

Gezi Parkı direnişine katıldıkları gerekçesiyle 18 Haziran’da Ankara’da yapılan baskınlarda, aralarında ESP, Halkevleri, BDSP ve Odak dergisi üyelerinin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 26 kişi bugün Ankara Adliyesi'ne çıkarıldı. Polis araçlarıyla adliye binasına getirilen 26 kişi, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganını attı. Gözaltına alınanların zafer işareti yapması polis tarafından engellenmek istenirken, adliye binasında bekleyen çok sayıda kişi de sloganlarla gözaltındakilere destek verdi. 


Gözaltına alınanların isimleri şöyle: “Cevahir Özkan, Ali Yılmaz, Gizem Bayram, Can Deliduman, Hüseyin Arlıer, Mert Atmaca, İbrahim Akyol, Birkan Sabaz, Can Eroğlu, Şahin İmga, Hakan Keskin, Gülşah Öztürk, Akın Can, Osman Nuri Orhan, Soner Temel, Yoldaş Aydın, Hikmet Tanıl, Erdal Kozan, Yusuf Can Yıldırım, Bayram Balyan, Mahir Çağlar, Tamer Morkoç, Mert Atmaca, Batuhan Uluergüven, Mazlum Demir ve Hazal Kangal.” DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.