24 siyasi tutsak sürgün edildi

24 siyasi tutsak sürgün edildi

Muş E Tipi Cezaevi’nde iki grup halinde Ümraniye ve Kırıkkale cezaevlerine sürgün edilen 24 siyasi tutsağın isimleri belirlendi.

MUŞ - Muş E Tipi Cezaevi’nde bulunan siyasi tutsaklar, Ümraniye ve Kırıkkale cezaevlerine sürgün edilen 24 tutsak ile ilgili aileleri aracılığıyla açıklama yaptı.

Türkiye cezaevlerinin öteden beri hak gaspları ve keyfi uygulamalarla gündemleştiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Bu uygulamaların son örneği devreye konulan sürgün politikasıdır. 12 Eylül 2012 tarihinde başlayıp 68 gün devam eden açlık grevlerine ‘duyarlıyız var olan tüm sorunları çözeceğiz’ biçiminde yaklaşan devlet ve AKP hükümeti somut olumlu hiçbir ‘iyileştirme’ adımı atmadığı gibi, adeta biz tutsaklara da öç alma refleksi ile hareket etmektedir. Uzun açlık grevlerinde sağlığı bozulan ve ölümcül hastalıklarla pençeleşen arkadaşlarımız başta olmak üzere 15-20 yıldır zindanlarda tutulan ve aileleri son derece mağdur edilen onlarca arkadaşımızın yeniden uzak yerlere sürgün edilmeleri bunun açık göstergesidir. Kürt sorununa demokratik çözüm diyalog ve müzakerenin gündemde olduğu bir süreçte yapılan bu haksız ve keyfi uygulamayı manidar buluyoruz. Yolculuk dahi yapamayacak kadar ağır hasta ve içinde ölümcül sağlık sorunları bulunduğu halde Ümraniye E Tipi ve T Tipi ve Kırıkkale F Tipi cezaevlerine 24 arkadaşımız edilirken, önümüzdeki günlerde ise 25 arkadaşımız daha sürgün edilecektir” denildi.

Açıklamada, şöyle denildi: "11 Mart günü sürgün edilen 24 arkadaşımızın isimleri şöyle; Abdulcebbar Şahin, Rüstem Yılmaz, Hüseyin Duman, Adem Artıkboğa ve Osman Pinç Kırıkkale F Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Nevzat Kuyturka, Sabahattin Tekin, Mesut Özdemir, Ziya Timuçin ve Yasin Aydın Ümraniye E Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Ahmet Tüneli, Alaattin Aslan, Ali Polat, Bedri Şeker, Ercan Kocamış, Ferzende Çiçek, Fesih Coşkun, Gürgin Oktar, Halil Yıldız, Hasan Ahmet, Hivzullah Mutlu, İhsan Tüzün, Kazım Benek ve Süleyman Altun Ümraniye T Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Önümüzdeki günlerde Ümraniye T Tipi Cezaevi’ne sürgün edilecek olan 25 arkadaşımızın ismi de şöyle; İlhan Tokmakçı, Kamil Kızıltaş, Kamuran Ahmet Yusuf, Kenan Altun, Kenan Doğan, Lokman Aslan, Mecit Hemo, Mehmet İldem, Mehmet Emin Aslan, Muhammed Ahmet, Nurettin Çelik, Nuri Canpolat, Ramazan Karataş, Refik Eren, Remzi Topdemir, Sabri Keve, Selahattin Ökten, Serdar Güzelçay, Seyit Oktay, Sinan Bülbül, Veysi Tuncay, Yılmaz Kahriman, M.Ali Yücel, Selahattin Aytek ve Hüseyin Sürgeç.” DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.