22 yıldır tutuklu yargılanan İlhan Çomak yine tahliye edilmedi

22 yıldır tutuklu yargılanan İlhan Çomak yine tahliye edilmedi

22 yıldır tutuklu yargılanan şair İlhan Çomak, bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Çomak’ın tahliye talebi bir kez daha reddedilirken, dava karar verilmek üzere 28 Eylül’e ertelendi.

22 yıldır cezaevinde tutulan İlhan Çomak, yeniden yargılama hakkı kapsamında İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir kez daha hâkim karşısına çıktı.

Çomak, İzmir’den İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne getirildi.

İşkence yaptığı öne sürülen polis ifade verdi

Duruşmada, 1994 yılında işkenceyle Çomak’ın ifadesini işkenceyle aldığı öne sürülen polislerden Umut Karabay, ifade verdi. Karabay olayı hatırlamadığını iddia ederek, Çomak’ın ifadesini baskı altında almadıklarını ileri sürdü.

Çomak ise, “Bana işkence ederken kız çocuğuna çorap almaktan söz ediyordu. Kızı şuan 24-25 yaşlarında olmalı. Saç modeli bile değişmemiş” dedi.

Çomak’ın avukatlarının kovuşturmanın genişletilmesi ve delillerin yeniden değerlendirilmesi talebi reddedilerek dava karar verilmek üzere 28 Eylül’e ertelendi.

“Adalet uyumaya devam ediyor” 

Duruşma sonrası Çomak Ailesi ve avukatları adliye önünde açıklama yaptı. Açıklamada konuşan Çomak’ın annesi Zeytun Çomak, karara tepki gösterdi. Oğlunun işkencecisini yıllar sonra gördüğünü belirtten anne Çomak, “İşkenceci polisi Allah’a havale ediyorum” dedi.

Açıklamada konuşan sanatçı Ferhat Tunç ise mahkemeden yine adalet çıkmadığını ifade ederek, “90’lı yıllarda askerin vesayeti vardı şimdi ise AKP’nin vesayeti var. Adalet uyumaya devam ediyor” diye belirtti.

Açıklama, “İlhan Çomak yalnız değildir” sloganı ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.