2 penaltı kaçırmanın cezası..

2 penaltı kaçırmanın cezası..

Takımının 3'üncü Lig 3'üncü Grup takımı Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası 3'üncü tur maçında 2 penaltı birden kaçıran Akhisar Belediyesporlu Uğur Demirok'a 500 penaltı atışı atma cezası verileceği açıklandı.

Akhisar Belediyespor'un uzatmalarda bulduğu golle 2-1 galip geldiği karşılaşmanın 45'inci dakikasında Bilal'in Emrah tarafından düşürülmesiyle kazanılan penaltıda topun başına Uğur geçti. Akhisar Belediyespor'un penaltıcısı olan genç savunma oyuncusu, topu kötü bir vuruşla yandan auta gönderdi.

Kaçan penaltı yüzünden soyunma odasına 1-0 yenik giden yeşil siyahlı ekip, 58'inci dakikada Gekas'la skoru 1-1 yaptıktan sonra bir penaltı daha kazandı. 69'uncu dakikada İbrahim ceza alanında Gekas'ı indirince hakem Yavuz Çetin, yine beyaz noktayı gösterdi. Bir kez daha topun başına geçen Uğur'un vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Anıl'dan döndü. Uğur, boşta kalan topu bu kez auta atarak 2'nci penatlıyı da kaçırdı. 

Büyük üzüntü yaşayan futbolcu, Bahattin'in 116'ıncı dakikada turu getiren golüyle teselli buldu.

CEZA: 500 PENALTI

Akhisar Belediyespor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında 2 penaltı kaçıran Uğur'u antrenmanda 500 penaltı attırarak cezalandıracağını söyledi. Akçay, "Uğur ilk penaltıyı kaçırdıktan sonra moral olarak olumsuz etkilendi. İkinci vuruşu da ona kullandırarak hem psikolojik olarak bu sorunun üstesinden gelmesini hem de moralinin düzelmesini amaçladık ama ikinci penaltıyı da kaçırdı. Futbolda böyle şeyler oluyor. Antrenmanda kendisine 500 penaltı attıracağım" dedi.

REKOR PALERMO'DA

Dünya futbolunda bir maçta en fazla penaltı kaçırma rekoru Arjantinli milli futbolcu Martin Palermo'ya ait. Arjantin Milli Takımı'nın 1999 yılında Copa America'da Kolombiya ile oynadığı karşılaşmada ülkesinin kazandığı 3 penaltıdan ilkini üst direğe nişanlayan, ikincisini auta gönderen Palermo, üçüncüyü kaleci Calero'ya teslim ederek bir maçta üç penaltı kaçıran en üst düzey futbolcu olarak kayıtlara geçti. Sahadan 3-0 galip ayrılan Kolombiya da bu müsabakada bir penaltı kaçırdı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.