18 Yaşındaki Gencin Organları Hayat Kurtaracak

18 Yaşındaki Gencin Organları Hayat Kurtaracak

Denizli’de geçirdiği beyin kanamasının ardından, beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki gencin organlarını ailesi bağışladı.

Edinilen bilgiye göre, bir süredir 'Denizli Kocabaş Cezaevi'nde yatan 18 yaşındaki Sabri Vural, dün gece bir anda yere yığıldı. Koğuştakilerin çağrısı üzerine, koğuşa sağlık personeli girdi. Nabzı atmayan genci hayat döndürmek için 45 dakika boyunca kalp masajı yapıldı. Yapılan kalp masajının ardından, Sabri Vural hayata döndürülürken, genç daha sonra Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yoğun bakım ünitesine alınan genç, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hastaneye gelen 18 yaşındaki gencin ailesi, çocuklarının ölümüyle birlikte büyük üzüntü yaşarken, Sabri Vural'ın organlarını bağışladı. Hastanede yapılan tetkiklerin ardından, Sabri Vural’ın karaciğer, pankreas, iki böbrek ve kornealarının alınmasına karar verildi. Sabri Vural'ın pankreasının Antalya’ya, karaciğer, böbrek ve kornealarının ise İzmir’e gönderildiği öğrenildi.

Sabri Vural'ın, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut’un önderliğinde yürütülen ve maddi durumu iyi olmayan gençlere meslek kazandırmayı amaçlayan 'Umut Yıldızları Projesi'nde yer aldığı ve Bulut’la fotoğraflarını da sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.