'17 Aralık'ın ertesinde Gül ile Erdoğan gizli geçidi kullanarak bir araya geldi'

'17 Aralık'ın ertesinde Gül ile Erdoğan gizli geçidi kullanarak bir araya geldi'

Gazeteci Fehmi Koru, '17 Aralık'ın ertesinde Gül ile Erdoğan gizli geçidi kullanarak bir araya geldiler' dedi.

Zaman gazetesinin kurucu yayın yönetmeninlerinden, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Londra'daki öğrencilik yıllarında oda arkadaşı olacak kadar yakın ilişkide bulunan Fehmi Koru, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının perde arkasını Hürriyet'ten Çınar Oskay'a anlattı. "O zaman Cumhurbaşkanı Gül’ün ikamet ettiği Dışişleri Konutu’yla, Başbakan’ın resmi konutu yan yana. Arada, dışarıdan görünmeyen, sadece ikilinin ve çok yakınlarının bildiği bir geçit var. O geçidi kullanarak bir araya geldiler" diyen Koru, "O akşam vardıkları karar, devlete yönelik bir kuşatma olduğu ve bunun mutlaka durdurulmasıydı" ifadesini kullandı.

AKP'li bir İstanbul Belediye Başkanı'nın kendisine "İktidarla yakın oldukları dönemde 5 trilyon değerinde arazilerin cemaate bedavaya ya da cüzi bir fiyata verildiğini" söylediğini aktaran Koru, "Okullara, dershanelere, yurtlara, üniversitelere tahsis edilen yerler. Bunun karşılığı olarak Cemaat siyasi destek verme ihtiyacı hissetti. Karşılıklı alışveriş halinde yürüdü" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.