16 ilde KCK operasyonu: 140 gözaltı

16 ilde KCK operasyonu: 140 gözaltı

İstanbul merkezli 16 ilde KCK adı altında başlatılan operasyon devam ederken, şu ana kadar 140'ı aşkın kişi gözaltı alındı.

Operasyonun MİT soruşmasından alınan Özel Yetkili Savcı Sadrettin Sarıkaya'nın talimatıyla yapıldığı belirtilirken, Ankara sendika genel merkezlerine yönelik yapılan baskınların ardından 15 sendika çalışanı kadın gözaltına alındı.

İSTANBUL

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca "KCK" adı altında Ankara, İstanbul, İzmir, Van, Diyarbakır, Batman ve Muş'un da aralarında bulunduğu birçok ilde Kürt siyasetçileri, sendikalar ve gazetecilere yönelik başlatılan operasyonda birçok adrese baskınlar yapıldı. İstanbul'da Bakırköy, Güngören, Şirinevler, Esenler, Küçükçekmece, Esenyurt, Beyoğlu ilçelerinin yanı sıra Kocaeli'nin Çayırova Beldesi'nde birçok eve baskın düzenlendi.

Alınan bilgilere göre şu ana kadar İstanbul'da gözaltına alınanların isimleri şunlar: Cihan Can, DİHA eski çalışanı ve sinemacı Mizgin Müjde Arslan, Haşim Timurtaş, BDP yöneticisi Ezine Dal, BDP üyesi Esin Ceylan, BDP Bakırköy İlçe Eşbaşkanı Filiz Yılmaz Canpolat, BDP Bakırköy ilçe yöneticisi Sevgi Kılıç, BDP üyesi Murat Aktaşçı, BDP üyesi Mehmet Şerif Doğala, Derviş Arvas, BDP üyesi Tayfur Turgut.

Aynı operasyonda Özcan Soysal'ın Kocaeli Çayırova'da gözaltına alındığı bildirilirken, fotoğrafçı Mehmet Özer'in de Ankara'daki evinde gözaltına alındığı öğrenildi.

Yine Mimar olan Van Belediyesi meclis üyesi İdris Canbay'ın da İstanbul Feriköy'de misafirlikte bulunduğu eve düzenlenen baskın sonucu gözaltına alındığı bildirildi. Canbay'ın Van'da bulunan evinin ise sabah saatlerinde polisler tarafından basılarak, arama yapıldığı kaydedildi.

İstanbul'daki gözaltı sayısının 40'a yakın kişi olduğu belirtiliyor.

ANKARA

KESK, SES, Tüm Bel-Sen genel merkezlerine "KCK" operasyonları kapsamında yapılan baskın sonrası aramalar sona erdi. Aramalarda çok sayıda bilgisayar hardiski kopyalanırken, dokümanlara ve kitaplara da el konuldu. Aramalarda sırasında polisin odaları dağıtması üzerine yer yer sendikacılar ile polis arasında tartışmalar yaşandı. Öte yandan operasyonun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 yıl önce tutuklanan SES eski Ankara Şube Kadın Sekreteri Seher Tümer'in bilgisayarından çıkan veriler kapsamında 3 yıllık bir takibin sonrasında yapıldığı öğrenildi.

15 kadın gözaltına alındı

Operasyon kapsamında gözaltına alınanların isimleri ise şöyle: SES İşyeri Temsilcisi Özden Özmen, KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, KESK eski Kadın Sekreteri Songül Morsümbül, Eğitim Sen 1 Nolu Şube üyesi Hatice Beydilli, SES Ankara Şube Kadın Sekreteri Nurşat Yeşil, KESK eski yöneticisi Belkıs Yurtsever, Tüm Bel Sen Kadın Sekreteri Güler Elveren, SES Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun, Eğitim Sen 1 Nolu Şube Evrim Oğraş, SES Ankara Şube Yöneticisi Hülya Mendilligil, Eğitim Sen Ankara Şube üyesi Nezahat Aslan, Eğitim Sen Ankara Şube Üyesi Meral Hız, SES Ankara Şube Üyesi Nürşat Yeşil, Eğitim Sen 2 Nolu Şube Kadın Sekreteri Güldane Erdoğan, Eğitim Sen Ankara 2 Nolu Şube üyesi Leman Kiraz"

SES: Bu açık bir faşizimdir

SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, KESK ve KESK'e bağlı sendikalarda çalışan kadınlara yapılan baskınlara dair yaptığı açıklamada kamu emekçilerinin sindirilmeye çalışıldığını belirtti. AKP'nin kendisi gibi düşünmeyen herkesi hedef tahtasına oturttuğunu belirten Erdolu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi emekçi kadınlara dönük yapılan bu baskınların kadınların mücadelesini sindirme amaçlı olduğunu ifade etti. Sağlık emekçilerinin hakkını savunan yıllardır beraber çalıştıkları 4 arkadaşlarının gözaltına alındığını ifade eden Erdolu, eski SES Başkanı şimdiki SES Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun'un da bu arkadaşlarının arasında olduğunu söyledi. Erdolu, "Biz korkmuyoruz. Bu açık bir faşizmdir. Ancak faşizme karşı mücadele yöntemleri de bellidir. Ve biz bunu çok iyi biliyoruz" dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın üç yıl önce gözaltına alınarak tutuklanan eski SES Ankara Şube Sekreteri Seher Tümer'in bilgisayarından çıkan dokümanlar gerekçesiyle yapıldığının iddia edildiğini belirten Erdolu, bunların hepsinin bahane olduğunu amacın kamu emekçilerinin mücadelesini kırmak yok etmek olduğunun altını çizdi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da bu sabah evlere yapılan baskınlarda aralarından Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri İsmet Mikailoğulları'nın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 9 kişinin İstanbul'a götürülmesi bekleniyor.

VAN

Van ve Özalp'ta yapılan ev baskınlarda gözaltına alınanların sayısı 8'e çıktı. Gözaltına alınan Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan, Van Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Necip Altunli, üniversite öğrencisi Heliz Alpaslan ile Orhan Sarıhan, Tayfur Tekçe, Sinan Aygün, Adnan Sarı, Engin Kaya, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum