150 STK'den ortak açıklama

150 STK'den ortak açıklama

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) tarafından Türkiye'nin 7 bölgesinde organize edilen toplantılarda 150 sivil toplum örgütünün "Bizsiz sivil, katılımcı, demokratik anayasa olmaz" dedi.

ANKARA - STGM tarafından Türkiye'nin 7 bölgesinde organize edilen toplantılarda 150 sivil toplum örgütünün katıldığı "Bizsiz Anayasa Olmaz" kampanyasıyla, daha fazla kurum ve örgütün anayasa çalışmalarına katılması, düşüncelerinin kamuoyu tarafından öğrenilmesi ve tartışılması hedefleniyor. Kampanya süresince, sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşların anayasa hakkındaki görüşleri "www.bizsizanayasaolmaz.org" adresinde yayımlanacak. Ayrıca görüş ve düşüncelerin sosyal medyada da tartışılması amacıyla "Twitter" ve "Facebook" hesapları da açıldı. Kampanya sonunda sivil toplum örgütlerinin TBMM'ye sunduğu görüşler bir araya getirilecek, görüş alma süreci sona erdiğinde kamuoyuyla paylaşılacak.

Sivil toplum örgütleri tarafından imza atılan ortak metinde, "demokratik bir Türkiye için, çoğulcu, eşitlikçi, özgürlükçü, katılımcı ve ekolojik bir anayasanın gerekliliği"nin altı çizilerek, meşru bir anayasanın ancak toplumun her kesiminin katılımıyla yapılabileceği belirtildi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.