15 tarım emekçisinin yaşamını yitirdiği kaza kınandı

15 tarım emekçisinin yaşamını yitirdiği kaza kınandı

HDP Manisa İl Örgütü ve Manisa Demokrasi Platformu, Gölmarmara ilçesinde 13'ü kadın 1'i çocuk 15 kişinin yaşamını yitirdiği kazayı kınadı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Manisa İl Örgütü ve Manisa Demokrasi Platformu, Gölmarmara ilçesinde gerçekleşen ve 15 tarım emekçisinin yaşamını yitirdiği kazayı kınamak amacıyla Manolya Meydanı'nda eylem yaptı. Yurttaşların yanı sıra HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de katıldığı eylemde, "İş kazası değil bu bir cinayet" yazılı pankart ile " 301+?, 15+? Manisa" ve "Kaza değil katliam" yazılı dövizler taşındı. 

Grup adına açıklama yapan Manisa Tabip Odası Genel Sekreter Hasan Semih Bilgin, bugün 15 yuvaya daha ateş düştüğünü belirterek, kazada yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dilediklerinde bulundu. Türkiye'de 3 milyonu aşkın tarım işçisinin güvencesiz ve iş güvenliğinden yoksun halde çalıştırıldığını belirten Bilgin, gerçekleşen her ölüm olayında sorumluların adalet karşısına çıkarılmadığını ifade etti. Bilgin, işçilerin hesabını sormak için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Ardından konuşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise, her türlü norma aykırı olarak çalıştırılan tarım emekçilerinin yine onlar gibi sömürülen bir süt taşıyıcısı ile çarpıştıklarını belirterek, olayın bir katliam olduğunu ifade etti. Türkiye'de birçok tarım emekçisinin bu riskle karşı karşıya olduğunu belirten Kürkçü, yerel yönetimlere çağrı yaparak kamu taşımacılığının harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.