14 gönüllü sağlıkçı bodrumdaki yaralılar için Cizre yolunda

14 gönüllü sağlıkçı bodrumdaki yaralılar için Cizre yolunda

Cizre'de bir bodruma sığınan yaralılardan son 4 saattir haber alınamazken, yaralıların çıkartılması için insani koridor açma ve müdahalede uzman TTB ve SES üyesi gönüllü 14 sağlıkçı da, Cizre'ye gitmek için Mardin'de hazır bekliyor.

Cizre'de sığındıkları bodrumda 8 gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralılar ve ambulans gelmediği için yaşamını yitiren yurttaşların cenazesinin alınabilmesi için bugün yapılan girişimler de sonuçsuz bırakıldı.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, HDP milletvekillerinin İçişleri Bakanlığı'nda yaptıkları görüşmenin ardından sabah saatlerinde kendi imkanları ile binadan çıkacak yaralıları yakın noktaya belediyeye ait ambulans gönderilmesinin hemen ardından binaya dönük top atışları başladı. Ardından devlet yetkililerinin de bilgisi dahilinin yaralılar bulundukları bodrumdan kendi imkanları ile çıkacakları sırada, devlet güçlerince yaralıların bulunduğu binaya ateş açıldı. 

Yaralılardan 4 saattir haber alınamıyor 

İçişleri Bakanlığı'nda HDP milletvekillerinin görüşmeleri sürmesine rağmen yaralıların bulunduğu eve 700 metre mesafede bulunan Emir Tacdin Sokak'taki ambulanslar ve Kaymakam'ın talebi üzerine binadaki hasar durumuna bakmak isteyen 2 itfaiye görevlisi de devlet güçleri tarafından geri çevrildi. Bu gelişmelerin üzerinden geçen 4 saati aşkın süredir yaralılardan hala haber alınamadı. Yaralıların bulunduğu bina ve çevresine akşam saatlerinde de top atışlarının sürdüğü de gelen bilgiler arasında.

Vekiller: Yaralılardan irtibat kesildi

İçişleri Bakanlığı'nda açlık grevi eylemini sürdüren HDP milletvekilleri ise akşam saatlerinde yaptıkları açıklamada, 8 gündür yaşanılan kaygının en üst boyutta olduğu açıkladı. Milletvekilleri, devlet yetkililerinin yaralıların kendi olanaklarıyla dışarı çıkması yönünde dayatmalarda bulunmasına rağmen tüm taleplere olumsuz yanıt verildiği ve yaralılarla irtibatın kesildiğini açıkladı.

TTB ve SES devrede 

Öte yandan TTB ve SES de yaralıların alınması için devreye girdi. Yaralıların çıkartılması için insani koridor açma ve müdahalede uzman TTB ve SES üyesi 9 hekim, 4 hemşire ve 1 ambulans şoförünün bulunduğu gönüllü 14 sağlıkçı, HDP milletvekilleri aracılığıyla bakanlıklara Cizre'ye giderek yaralıları kurtarmak istediklerini belirterek, Mardin'e geldi. HDP heyetinden alınan bilgiye göre, 14 gönüllü sağlıkçının bu talebine de henüz yetkililer tarafından bir yanıt verilmedi. 

Sağlık emekçileri Cizre'ye gitmekte kararlı 

Mardin'in Midyat ilçesinde Cizre'ye gitmek için bekleyen sağlıkçılar ise, yanıt beklediklerini fakat yanıt gelmemesi durumunda da kendi imkanları ile Cizre'ye girip yaralıları kurtarmaya çalışacaklarını ve bu konuda kararlı olduklarını açıkladı. 

14 gönüllü sağlıkçının isimleri ise şöyle: "İstanbul Tabip Odası üyesi Dr. İncilay Erdoğan, Türk Tabipler Birliği üyesi uzman Dr. Halis Yerlikaya, Ankara Tabip Odası üyesi Dr. Naci Karahancı, İstanbul Tabip Odası'ndan Çağla Demir, SES Batman Şube Başkanı anestezi teknikeri Mustafa Yurtsever, İstanbul Tabip Odası'ndan Dr. Sadık Çayan, Batman Tabip Odası'ndan Operatör Dr. Faruk Erin, Şerif Taştan ambulans şoförü, SES Diyarbakır Şubesi'nden hemşire Selma Atay, hemşire Yekta Yıldız, Dr. Ercan Dönmez, Diyarbakır Tabip Odası'ndan Dr. Serhat Yasan, Diyarbakır Tabip Odası'ndan Op. Dr. Vahhac Alp ve hemşire Bahar Sönecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.