12 yaşındaki çocuk gözaltına alındı

12 yaşındaki çocuk gözaltına alındı

İstanbul'un Başakşehir İlçesi'nde önceki gün 9 çocuğun gözaltına alındığı baskında, kardeşinin polis tarafından darp edildiğini gördüğü için polis otosuna taş attığı gerekçesiyle 12 yaşındaki M.C., okuduğu ilköğretim okulunun bahçesinde gözaltına alındı.

İSTANBUL - Başakşehir'de polis 12 yaşındaki M.C adlı çocuğu okul bahçesinde gözaltına aldı. 25 Ocak'ta İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından Başakşehir'e bağlı Şahintepe ve Güvercintepe Mahalleleri'nde bazı evlere eş zamanlı yapılan baskınlarla Ö.C. (17), B.C. (15), A.C. (14) T.T. (17), F.K. (16), S.Ç. (15), B.C. (17), S.P. (15) ve F.T. (15) isimli çocuklar, "Polise taş attıkları" ve "Cam kırdıkları" iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Gözaltı sırasında polisin B.C,'yi evden çıkarırken darp ederek kafasını kırmasının ardından aile üyeleri polise tepki göstermiş ve kısa süreli gerginlik yaşanmıştı. Bu sırada ağabeyinin kafasının kanadığını gören 12 yaşındaki M.C. ise şoka girerek polis otosuna taş atmıştı.

Olaydan bir gün sonra polis Hacı Ali Osman Gül İlköğretim Okulu 6 sınıf öğrencisi M.C.'yi okulun bahçesinde diğer öğrenci ve öğretmenlerin gözü önünde gözaltına aldı. Bayramtepe Karakolu'na götürülen M.C. 8 saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Sabah saatlerinde yeniden M.C.'nin Şahintepe Mahallesi'nde bulunan evine gelen polisler "savcılığa götüreceğiz, şikâyetçiyiz" diyerek yeniden gözaltına aldı.

Öte yandan gözaltına alınan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 9 çocuğun sorgusunun ise hala devam ettiği ve yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.