11 Eylül kurbanlarının aileleri Suudi Arabistan’a dava açabilecek

11 Eylül kurbanlarının aileleri Suudi Arabistan’a dava açabilecek

ABD Senatosu, 11 Eylül saldırılarında ölenlerin yakınlarına Suudi Arabistan’a dava açmalarına olanak tanıdı. Senato, bunun yolunu açacak “terör destekçilerine karşı adalet” yasasını onayladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Kongre’nin üst kanadı Senato, 11 Eylül saldırılarında ölenlerin ailelerinin Suudi Arabistan’a dava açmasına imkan tanıyan yasa tasarını onayladı.

Suudi yöneticilerin El Kaide’ye destek verdiği iddiasına dayanan tartışmalı tasarı Senato’daki oturuma katılanların tamamının oylarıyla geçti.

Tasarı, ABD mahkemelerinde başka ülkeler aleyhine dava açılmasını engelleyen 1976 tarihli yasada değişiklik öngörüyor.

Yasa, Suudi Arabistan’ı kızdırıp ABD’deki bütün yatırımlarını çekeceği ikazında bulunmasına neden olmuştu.

Yasayı tasarlayanlardan biri olan Demokrat Parti New York senatörü Chuck Schumer, “Bir New York’lu olarak bu yasanın benim için ayrı bir yeri var. 11 Eylül kurbanı olanlar bu sayede az da olsa adalet bulabilecek” şeklinde konuştu.

Tasarının yasalaşması için Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nden de geçtikten sonra Obama tarafından imzalanması gerekiyor.

Yasa ile ABD topraklarında gerçekleşen bir saldırının kurbanları veya aileleri, saldırıya destek veren ülkelere dava açabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.