10 yeni film vizyonda

10 yeni film vizyonda

Sinemada bu hafta sinemaseverlerin merakla beklediği ve sinema eleştirmenlerin de izlenmesini önerdiği Belgica filmi ile birlikte 10 film vizyona giriyor.

Bu hafta 2'si yerli 10 yeni film vizyona giriyor. Vizyona giren filmler arasında dikkat çeken filmler ise Kırık Çember (The Broken Circle Breakdown, 2012) ile Yabancı Dilde En İyi Film Oscar'ına aday olan Felix van Groeningen'in imzasını taşıyan ve İstanbul Film Festivali'nin Uluslararası Yarışma bölümünde Türkiye galasını yapan Belgica var. 

Belgica

Geçtiğimiz yıl "Kırık Çember" ile En İyi Yabancı Film dalında Oscar adayı olan Yönetmen Felix van Groeningen'in son filmi Belgica, vizyona girmesi merakla beklenen filmlerden biri. Sundance Film Festivali Uluslararası Yarışmada Groeningen'e En İyi Yönetmen ödülü kazanan film, çocukluk yıllarında bir gözünü hastalık ve ailesinin ilgisizliği sonucu kaybetmiş olan Jo ile onun babasının yerini tutan kahramanı abisi Frank arasında geçenleri anlatıyor. Sinema eleştirmenlerinin tam not verdiği filmde başrolleri ise Tom Vermeir ve Stef Aerts üstleniyor. 

Fırtınalı Hayatlar

Haftanın bir diğer dikkat çeken yapımı ise Fırtınalı Hayatlar. Max Perkins'in günlüklerinden beyazperdeye aktarılan film, Scribner editörünün otobiyografik öğelerle bezeli hayat hikayesini ön plana alıyor. A. Scott Berg'in Ulusal Kitap Ödülü'nün de sahibi olan Max Perkins: Editor of Genius isimli kitabından uyarlanan filmde yazar Thomas Wolfe ile menajeri Maxwell Perkins arasındaki ilişkiyi izleyeceğiz. 

Thomas Wolfe rolündeki Jude Law'ı ve Perkins'i canlandıran Colin Firth'ü göreceğimiz filmin kadrosunda Laura Linney, Nicole Kidman, Guy Pearce, Dominic West ve Vanessa Kirby de yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise dizi yönetmeni olarak tanınan Michael Grandage oturuyor.

Ve Panayır Köyden Gider

Haftanın yerli yapımlardan öne çıkan ise Mete Sözer'in yönettiği, ilk uzun metrajlı Ve Panayır Köyden Gider filmi. Engin Altan Düzyatan, Cem Davran, İlyas Salman'ın başrollerini üstlendiği filmde, yaşam ve ölüm arasında sıkışıp kalmış bir köyün hikâyesini anlatıyor. Geçmişlerini unutmak isteyen köy ahalisi ile kendi geçmişini yakalamak ve onunla yüzleşmek isteyen bir yabancının öyküsünün anlatıldığı film, bu döngü içerisindeki beklenmedik gelişmelere odaklanıyor. 

Sihirbazlar Çetesi 2

İlki 2013 yılında seyircisiyle buluşan ve ilüzyon marifetiyle çok başarılı bir soygun/intikam hikayesini konu alan suç gerilimi Sihirbazlar Çetesi'nin devamı olan filmin yönetmenliğini Jon M. Chu üstleniyor. Kadroda ilk filmden J. Daniel Atlas olarak tanıdığımız Jesse Eisenberg'e Mark Ruffalo, Dave Franco, Woody Harrelson, Lizzy Caplan ve Michael Caine eşlik ediyor. 

Korku Seansı

Testere serisiyle dikkat çeken ve kalburüstü işleriyle Amerikan korku sinemasının yetenekli isimlerinden biri olduğunu kanıtlayan James Wan'ın yönettiği Korku Seansı 2, 2013 yılının en başarılı korku filmi Korku Seansı'nın devamı. Film, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren çiftine odaklanıyor. Yönetmenliğini James Wan'ın yaptığı, görüntü yönetmenliğini Oscar adayı Don Burgess üstleniyor. 

Sekerat Son

Bu hafta vizyona giren yerli yapımlardan biri olan Seyda Şen'in yönettiği Sekarat son, bir ölüm hikayesine odaklanarak bir ölüm sorgulamasını irdeliyor. Meltem Miraloğlu, Batuhan Aydar, Almila Kuruoğlu, Reyhan İlhan'ın başrollerini paylaştığı filmin hikayesi ise şöyle: Genç bir ressam olan Seda'nın hayatı, ardı ardına yaşadığı travmatik olaylar ile sarsılır. Ruh hali gitgide bozulur. Bu esnada öteki aleme yönelir, karanlık güçlerin etkisi altına girer. Kendi iradesi dışında bağlantılar kurarken yaşadığı korkuların sebebini anlayamayan kadın sonunda gerçek ile yüzleşir. 

Özel Kargo

Yönetmenliğini ve senaristliğini Max Adams'ın üstlendiği aksiyon filminde başrollerde Mark-Paul Gosselaar, Bruce Willis, Claire Forlani yer alıyor.

Dünyanın en bilinen hırsızı Jack (Mark-Paul Gosselaar) ve onun eğitimli ekibi büyük bir soyguna hazırlanırken, Jack'in eski sevgilisi hamile olarak ortaya çıkar. Bu gizemli kadın tüm ekibi tehlikeli ve büyük bir dolandırıcılığın içerisinde sokar. Jack, Eddie'nin (Bruce Willis) paralarını çaldığını farkındadır. Şimdi Jack eski sevgilisi uğruna bu tehlikenin içerisine girip girmeyeceğine karar vermelidir.

Kim Kadın Kim Koca

Bollywood tarzı filmleri severler için bu hafta R. Balki'nin yönettiği Kim Kadın Kim Koca filmi vizyona giriyor. Yönetmen her ne kadar Bollywood komedileri arasından sıyrılmayı hedeflese de bu esintileri hissettiren bir film olarak öne çıkıyor. 

Filmin konusu ise şöyle: Kadınların erkeklere bel bağlayarak çalışmadan yaşamalarına karşı çıkan Kia'nın amacı başarılı bir iş kadını olmaktır. İş için Çandigarh'tan Delhi'ye uçuşu sırasında Kabir isimli bir adamla tanışır. Kia, Kabir'in aynı annesi gibi bir "ev hanımı" olmayı hayal ettiğini şaşkınlıkla fark eder. İş adamı olmak için kendini yormak istemediğini fark eden Kabir aslında babasından miras kalan ve izlediği kariyer yolunu kesinlikle reddeden, son derece başarılı bir müteahhidin oğludur. Birbirine tamamen zıt karakterlerdeki bu iki insanın arasında nasıl bir ilişki oluşacaktır? 

Zootropolis: Hayvanlar Şehri

Haftanın animasyon filmi ise Zootropolis. Hayvanlar Şehri. Karmakarışık ve Bolt gibi sevilen animasyon filmlerinin yönetmeni Byron Howard'ın perdeye taşıdığı Zootopia, medenileşmiş ve teknoloji kullanabilen hayvanların bir arada yaşadığı bir şehirde yaşanan ilginç bir polisiye öyküsünü perdeye taşıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.