10 yaşındaki çocuk Zap'ta kayboldu

10 yaşındaki çocuk Zap'ta kayboldu

Hakkari’de topunun peşinden koşarken Zap'a düşen bir çocuk kayboldu. Köy sakinleri ve ekiplerin bütün çabalarına rağmen bulunamayan minik çocuğun ihmal kurbanı olduğu ileri sürülüyor.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari’ye bağlı Kırıkdağ Köyü’nde bulunan Şehit Yarbay Mesut Koru İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Hamza Adıyaman okul çıkışı birkaç arkadaşı ile birlikte okulun bahçesinde top oynuyordu.

haberingoruntuleri.gif

İddiaya göre, bahçe duvarı ve tel örgüsü bulunan okulun suya bakan kenarındaki duvarın üstündeki tel örgüsü çöplerin atılması için bir süre önce kaldırıldı. Minik Hamza da bahçede oynadığı topun Zap Suyu’na düşmesi ile duvarın üstünden açılan gedikten bahçe dışına çıkarak topunu kurtarmak istedi. Ancak dengesini kaybeden minik Hamza Zap Suyu’na kapılıp kayboldu.

Arkadaşlarının haber vermesi üzerine bölgeye gelen çevredeki köy sakinleri; Jandarma, AFAD, 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri, arama çalışması başlattı. Akşam saatlerine kadar devam eden çalışmalar sonuçsuz kaldı.

Olay ile ilgili bilgi veren Çanaklı Köyü Muhtarı Şefik Adıyaman 3 saatlik çabalarının sonuç vermediğini belirterek çalışmaların yarın devam edeceğini söyledi.

Muhtar Adıyaman, Zap Suyu kenarında bulunan okulun bahçesindeki tel örgünün kaldırılmış olması nedeniyle çocukların her zaman suya düşme tehlikesi ile yüz yüze kaldıklarını sözlerine ekledi. 

Bazı köy sakinleri de Zap Suyu'nun yanı başında bulunan okulun bahçe duvarının üstündeki tel örgünün okulun lojmanlarının yemek artıkları ve diğer çöplerin Zap Suyu'na atılması için kaldırıldığını ileri sürdüler. 

k-026.jpg

k9-003.jpg

k1-083.jpg

k6-012.jpg

k2-072.jpg

k4-030.jpg

k10-002.jpg

k5-021.jpg

k3-048.jpg

1-20160309203147.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.