10 kişilik aile yardım eli bekliyor

10 kişilik aile yardım eli bekliyor

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde 11 nüfusla çadırda yaşam mücadelesi veren Arslan Ailesi yardım eli bekliyor.

ÖMER OĞUZ
YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yaklaşık 3 yıl önce kan davası nedeniyle Van’ın Başkale İlçesi’nden göç eden Arslan Ailesi Yüksekova’ya yerleşmişti.
haberingoruntuleri.gif
9 çocuk babası Naci Arslan yaklaşık yedi ay önce kaçakçılık yaptığı için tutuklandı.Bunun üzerine kaldıkları evin kirasını ödeyemeyen aile ev sahibi tarafından evden çıkarıldı. Kalacak ev bulamayan aile çareyi çadır kurmakta buldu.
haberinfoto.jpg

İlçenin Esentepe Mahalllesi’nde kendi olanaklarıyla kurdukları çadırda yaşayan aile yaşayan 10 kişilik aile komşularının yaptığı yardımlarla geçiniyor.

ANNE ARSLAN: BANYO SIKINTISI YAŞIYORUZ

Konuyla ilgili bilgi veren Anne Asiye Arslan, çocukları için sıcak bir yuva istediğini belirtti.Anne Arslan, “Yaklaşık 3 sene önce kan davası nedeniyle Başkale’den Yüksekova’ya geldik. Burada kiralık bir evde yaşıyorduk. Fakat eşim 7 ay önce kaçakçılıktan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bunu üzerine kaldığımız evin kirasını ödeyemediğimiz için ev sahibi tarafından evden çıkarıldık. Biz de 3 ay önce kendi imkanlarımızla bir çadır kurduk. Burada yaşam mücadelesi veriyoruz. Burada banyo sıkıntısı yaşıyorz. Havalar soğumaya başladı. Çocuklarım hastalanır diye endişeleniyorum. komşularımızın yaptığı yardımlarla geçinmeye çalışıyoruz”  dedi.

'YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUZ'                                         

Lise öğrencisi Vedat Arslan (16) ise bir süre önce kalp ameliyatı geçirdiğini ve vatandaşların yardımıyla ameliyat masraflarını ödediğini belirtti. Arslan, yetkililerden yardım istediklerini kayddetti.

'OKULA GİDEMİYORUZ'

Evin en küçüğü ikinci sınıfa giden Şehriban Arslan da 3 aydır televizyon izlemediklerini söyledi. Küçük şehriban, “Durumumuz kötü olduğu için okula gidemeyeceğiz. Arkadaşlarım okula gidecek ama ben okul kıyafeti almadığım için okula gidemeceğim. Bunun için çok üzülüyorum” dedi.

'OKUL KIYAFETLERİ İSTİYORUZ'

Dördüncü sınıfa giden Gülüzar Arslan (13) da kan davasıyla göç ettiklerine dikkat çekerek, “Okula gitmek için eşya istiyoruz. Biz okumak istiyoruz. Okullar başladı ama hala eşya alamadık. Çünkü annemin parası yok” dedi.

Arslan Ailesi’ye ilgili bilgi veren Esentepe Mahallesi Muhtarı Ömer Ağırbaş ise, aile için Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğüne müracaat ettiğini ve her üç ayda bir ailenin az da olsa maddi yardım aldığını bildirdi.

Aileyle irtibaya geçmek için iletişim numarası: 05419412507

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum