10 Ekim anmasına polis müdahalesi

10 Ekim anmasına polis müdahalesi

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenleri anmak için Ankara Garı önüne gitmek isteyenlere polis biber gazıyla müdahale etti.

10 Ekim katliamının yaşandığı Tren Garı'na giderek hayatını kaybedenleri anmaya çalışan gruplara polis sert müdahalede bulundu. Numune Hastanesi, Atatürk Bulvarı, Gençlik Parkı ve Hipodrom bölgelerinde toplanan gruplara eşzamanlı müdahale eden polis, çok sayıda göstericiyi de gözaltına aldı.

Plastik mermi, gaz bombaları, tazyikli su ile yapılan müdahalede bazı göstericilerin yaralandığı belirtildi. 

Bu arada, HDP Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile kimi milletvekilleri de müdahaleden etkilendi. 

680x680nc-ankara-polis-mudahale-gaz-2.jpgPolis müdahalesine tepki gösteren HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, ölenleri rahmetle andığını belirterek, “Bugün izin vermiyorlar ama devran dönecek, yüzbinlerle anma yapacağız. Bu barbar iktidar gidecek. Elindeki cop dışında bir şey kalmadı. Vali gidecek, aile gidemeyecek. Bu kepazeliktir. Bu zulmün faturası siyasi iktidara çıkarılacak. Korkmak yok. Ölümden öte köy yok. Bunu ödedik. Varsa halkımıza can borcumuz onu da öderiz. Türk ve Kürt halkının direnen evlatları kazanacak. O gün burda ölen barış isteyen insanların bize bıraktığı barış mirası yerine gelecek” diye konuştu.

680x680nc-ankara-polis-mudahale3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.