03 01 2016 yurtta hava durumu

03 01 2016 yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trakya kesiminde yoğun kar, Kıyı Ege'de kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kıyı Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerine hafif ve orta, diğer yerlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde 1 ila 3 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Akdeniz ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz kıyılarında güney; Marmara'nın kuzeydoğusunda kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı 1

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor 10

Adana: Parçalı ve az bulutlu 11

Antalya: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde batısı, gece saatlerinde il geneli yağmurlu 13

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 5

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 5

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -10

Diyarbakır: Parçalı yer yer çok bulutlu -1 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.